9 Mart 2015 Pazartesi

♥Portakal Şekerlemesi


Keyifli haftalar 

Zaman ne de çabuk geçiyor gözüm açıp kapıyoruz haftasonu uçuvermiş...

Portakal şekerlemelerini cuma günü yaptım fakat tabi ki bloga yazmak bu zamana kaldı...
Bu blog yazma konusunda yeni bi karar aldım artık size sanırım daha sık yazacağım her zaman ümit ettiğim gibi=) ama bu sefer farklı gerçekten sık yazıcam söz 

Eveeeeet hadi hemen kevserinmutfagi.com adresinden aldığım tarife geçelim de kahvenin yanına yenilebilecek harika şekerlemeleri siz de deneyin.

Malzemeler:
  • 4 portakalın kabuğu
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 bardak su
Hazırlanışı:
  1. Portakal kabuklarını ince uzun doğrayın,
  2. Beyaz kısımlarını ayıklayıp atın,
  3. Bir tencereye alarak üzerini geçecek kadar su koyun ve bir taşım kaynatın,
  4. Süzdükten sonra beyaz kısımlardan kalan varsa bir bıçak yardımıyla kazıyın,
  5. Tekrar suya koyun ve tekrar kaynatın,
  6. Suyunu yine süzüp üzerine 1 bardak su ve 1 bardak şeker ekleyin,
  7. Şekeri eriyene kadar karıştırın,
  8. Suyu bitip ağda kıvamına gelinceye kadar kısık ateşte kaynatın,
  9. Ateşten aldıktan sonra tek tek yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz. 1-2 gün oda sıcaklığında kurumasını bekliyoruz. İsterseniz bir kısmını benmari yöntemiyle eritilmiş çikolataya batırıp da farklı bir lezzet elde edebilirsiniz... 

Ferah kahvelerimizin yanında afiyetler olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder