17 Mart 2015 Salı

♥Zeytinyağlı Enginar


Ne de çok severim enginarı...
Ama en çok annem usulünde pişirilmişse. Öyle hazır garnitürle falan değil havuç ve soğanla bi de unutmadan bol limon suyunda pişecek...
Hadi hemen tarife geçelim akşam olmadan siz de bu hafif başlangıcı sofranıza hazırlayın...

Malzemeler:
  • 3-4 tane enginar
  • 2 tane Havuç 
  • 1 orta boy soğan
  • 1 tane limon

Hazırlanışı:
  1. Enginarları 4 parçaya bölüp tencereye diziyoruz. 1 limonu sıkıp enginarlara eşit bir şekilde dağıtıyoruz. Bu işlem enginarların kararmasını engelliyor. 
  2. Daha sonra ince ince soğanları doğrayıp enginarların ortasına yerleştiriyoruz
  3. En üste de önceden doğradığımız havuçları ilave ediyoruz.
  4. Artık ocağın altını açıp 2 çay bardağı su ile hafif ateşte 20 dakika pişmesini bekliyoruz. 
Afiyet olsun...

Sevgiler 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder